Je voelt ‘t!

Onze leerlingen en leerkrachten zullen het beamen: de Voorwegschool is niet zomaar een school. Je voelt ‘t! Dit is de oudste basisschool van Nederland, en daar zijn we trots op. Maar tegelijkertijd kijken we vooral naar de toekomst. We combineren bijna vier eeuwen ervaring met de onderwijsinzichten en -methoden van nu. Altijd hebben we een open blik. De ‘Voorweg’ staat behalve midden in Heemstede ook midden in de samenleving. Dit is een school voor iedereen. Gastvrij. Veilig. Altijd positief. Welkom!

Alt Text

De oudste basisschool van Nederland

De Voorwegschool is de oudste basisschool van Nederland. Al opgericht in 1630. Om een idee te geven: Rembrandt werd dat jaar 24 en het zou nog 12 jaar duren voordat hij de Nachtwacht afrondde. De bouw van de Taj Mahal in India begon toen. Zo lang is het geleden.

LEES VERDER

Alt Text

5 redenen om voor de Voorweg te kiezen

KiVa-school

KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.

Ambitie

Het team is jong en ambitieus. We staan open voor nieuwe inzichten en kennis. We durven beslissingen te nemen.

Activiteiten

Samen met de oudercommissie worden er veel activiteiten georganiseerd.

Digitalisering

We maken tijdens de lessen vaak gebruik van digitale leermiddelen. Vanaf groep 3 heeft iedere leerling een eigen tablet.

Karakter

De ‘Voorweg’  is een school met karakter. We zijn trots op het prachtige, historische pand.

maandag 23-08

Eerste schooldag schooljaar 2021-2022.

Alt Text

Klassen!

11 juli

Klassen! is een veelgeroemde documentaire over de huidige staat van delen van ons onderwijs. Voor wie geïnteresseerd is in onderwijs een must-see.

Op een van de scholen in de documentaire, het Vogelnest, heb ik in het begin van mijn loopbaan drie jaar gewerkt. Een harde leerschool. Gelukkig heb ik kunnen zien dat er veel is verbeterd.

https://www.human.nl/klassen.html

Marco Dekker, directeur Voorwegschool