Je voelt ‘t!

Onze leerlingen en leerkrachten zullen het beamen: de Voorwegschool is niet zomaar een school. Je voelt ‘t! Dit is de oudste basisschool van Nederland, en daar zijn we trots op. Maar tegelijkertijd kijken we vooral naar de toekomst. We combineren bijna vier eeuwen ervaring met de onderwijsinzichten en -methoden van nu. Altijd hebben we een open blik. De ‘Voorweg’ staat behalve midden in Heemstede ook midden in de samenleving. Dit is een school voor iedereen. Gastvrij. Veilig. Altijd positief. Welkom!

Alt Text

De oudste basisschool van Nederland

De Voorwegschool is de oudste basisschool van Nederland. Al opgericht in 1630. Om een idee te geven: Rembrandt werd dat jaar 24 en het zou nog 12 jaar duren voordat hij de Nachtwacht afrondde. De bouw van de Taj Mahal in India begon toen. Zo lang is het geleden.

LEES VERDER

Alt Text

5 redenen om voor de Voorweg te kiezen

Kwaliteit

We bieden kwaliteitsonderwijs en verbeteren dat continu. We volgen de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Ook de leerkrachten leren elke dag.

Ambitie

Het team is jong en ambitieus. We staan open voor nieuwe inzichten en kennis. We durven beslissingen te nemen.

Veiligheid

De Voorwegschool is een veilige school. We zijn zeer alert op pesten en stimuleren positief gedrag. Er is veel aandacht voor sociale vaardigheden.

Digitalisering

We maken tijdens de lessen vaak gebruik van digitale leermiddelen. Vanaf groep 3 heeft iedere leerling een eigen tablet.

Karakter

De ‘Voorweg’  is een school met karakter. We zijn trots op het prachtige, historische pand.

04 december

Viering Sinterklaas

17 december

kerstmaaltijd

Alt Text

Intern begeleider, is dat niet iets voor jou?

20 november

Een vraag die ik van meerdere collega’s en mensen uit mijn naaste omgeving kreeg. Vanuit mijn bescheidenheid heb ik meerdere malen direct geweigerd. Totdat ik geprikkeld en enorm nieuwsgierig werd vanuit de master Pedagogiek.

Vanaf het moment dat ik afstudeerde aan de PABO, heb ik met veel plezier op de Voorwegschool gewerkt. Het voelde voor mij direct vertrouwd. Ik heb als leerkracht in de bovenbouw gewerkt en altijd interesse gehad in kinderen met een specifieke onderwijsbehoefte. Vanuit die interesse ben ik een master Pedagogiek gaan doen.

Ik heb geleerd om kritisch te kijken, onderliggende patronen te herkennen, diagnosticeren en te coachen. Vanaf dat moment is mijn liefde en waardering voor het vak intern begeleider geboren. Het moest daarom zo zijn dat een aantal maanden na mijn afstuderen er een vacature kwam op de oudste, tevens leukste school van Nederland.

Ik ben met veel enthousiasme dit avontuur aangegaan. Ik heb de afgelopen periode heel positief ervaren. Ik geniet er enorm van om bezig te zijn met kinderen, collega’s, ouders en externen. Het doel is te allen tijden het beste onderwijs te geven aan onze kinderen. Ik ben betrokken bij alle aspecten om dit zo goed mogelijk te realiseren.

En in overleg met alle betrokkenen hoop ik een verschil te kunnen maken voor de kinderen van onze school.

Denise Damsteek; intern begeleider Voorwegschool

Elke 2-3 weken schrijft iemand die betrokken is bij de Voorwegschool een blog.