Je voelt ‘t!

Onze leerlingen en leerkrachten zullen het beamen: de Voorwegschool is niet zomaar een school. Je voelt ‘t! Dit is de oudste basisschool van Nederland, en daar zijn we trots op. Maar tegelijkertijd kijken we vooral naar de toekomst. We combineren bijna vier eeuwen ervaring met de onderwijsinzichten en -methoden van nu. Altijd hebben we een open blik. De ‘Voorweg’ staat behalve midden in Heemstede ook midden in de samenleving. Dit is een school voor iedereen. Gastvrij. Veilig. Altijd positief. Welkom!

Alt Text

De oudste basisschool van Nederland

De Voorwegschool is de oudste basisschool van Nederland. Al opgericht in 1630. Om een idee te geven: Rembrandt werd dat jaar 24 en het zou nog 12 jaar duren voordat hij de Nachtwacht afrondde. De bouw van de Taj Mahal in India begon toen. Zo lang is het geleden.

LEES VERDER

Alt Text

5 redenen om voor de Voorweg te kiezen

KiVa-school

KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.

Ambitie

Het team is jong en ambitieus. We staan open voor nieuwe inzichten en kennis. We durven beslissingen te nemen.

Activiteiten

Samen met de oudercommissie worden er veel activiteiten georganiseerd.

Digitalisering

We maken tijdens de lessen vaak gebruik van digitale leermiddelen. Vanaf groep 3 heeft iedere leerling een eigen tablet.

Karakter

De ‘Voorweg’  is een school met karakter. We zijn trots op het prachtige, historische pand.

21-06

Thomas afwezig

Komende week

Voorlopige-advies-gesprekken voor groep 7.

Alt Text

Passie voor je vak.

18 februari

Dat woord is voor mij altijd een vage bedoening geweest. Passie. Zo’n term waarvan ik eigenlijk de betekenis nog niet van wist. Ik ben van het MBO naar het HBO gerold en daarna heb ik de tijd genomen om te ontdekken wat dat woordje ‘passie’ nou eigenlijk betekende. Negen jaar verder kon ik er nog steeds niets mee.

Goed. Misschien het onderwijs dan maar? Ja. Nee. Toch weer ja, toch weer nee. Ik wist het niet zeker. Ik zal vast weer veel verhalen over passie te horen krijgen en waarschijnlijk haal ik weer mijn schouders erbij op. Ik waagde een gok, we doen het gewoon.

Ik doe nog niet zo lang mee in het onderwijs, nu bijna twee en een half jaar. Maar ik durf nu eindelijk volmondig te zeggen wat het betekent om passie voor je vak te hebben.

Ingewikkelde vragen als ‘Hoe zorg je voor gelukkige kinderen in je klas?’ en ‘Hoe leer ik ze lezen, schrijven, rekenen, tekenen, muziek maken, met elkaar spelen en achter hun kont op te ruimen?’, zijn oh zo gaaf om over na te denken. Ik weet nu een beetje hoe het moet, maar ik wil er nog zoveel meer van weten.

De wil om jouw vak uit te voeren en er beter in te worden, dat is passie hebben voor je vak. In mijn geval zijn het de kinderen die dat dag in, dag uit bij mij aanwakkeren.

Bram Roding, leraar in opleiding