Je voelt ’t!

Onze leerlingen en leerkrachten zullen het beamen: de Voorwegschool is niet zomaar een school. Je voelt ’t! Dit is de oudste basisschool van Nederland, en daar zijn we trots op. Maar tegelijkertijd kijken we vooral naar de toekomst. We combineren bijna vier eeuwen ervaring met de onderwijsinzichten en -methoden van nu. Altijd hebben we een open blik. De ‘Voorweg’ staat behalve midden in Heemstede ook midden in de samenleving. Dit is een school voor iedereen. Gastvrij. Veilig. Altijd positief. Welkom!

Bekijk de video: De Toekomstmakers.

Alt Text

De oudste basisschool van Nederland

De Voorwegschool is de oudste basisschool van Nederland. Al opgericht in 1630. Om een idee te geven: Rembrandt werd dat jaar 24 en het zou nog 12 jaar duren voordat hij de Nachtwacht afrondde. De bouw van de Taj Mahal in India begon toen. Zo lang is het geleden.

LEES VERDER

Alt Text

5 redenen om voor de Voorweg te kiezen

KiVa-school

KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.

GO! Geïntegreerd Onderwijs

GO! is een thematische leeromgeving waar wereldoriëntatie, burgerschap, digitale geletterdheid, wetenschap, natuur en techniek, filosofie, kunst en cultuur in samenhang worden aangeboden.

Activiteiten

Samen met de oudercommissie worden er veel activiteiten georganiseerd.

Lezen

We zetten vol in op leesbevordering en leesplezier. Goed leesonderwijs is de basis van alles. Ons uitgangspunt is dat je lezen vooral leert door het veel te doen, en dat je veel leest als je gemotiveerd bent.

Karakter

De ‘Voorweg’  is een school met karakter. We zijn trots op het prachtige, historische pand.

woensdag 05-10

Stopoz-studiedag; Alle leerlingen vrij.

vrijdag 07-10

Bezoek onderwijsinspectie.

Alt Text

Vacature groep 1-2

7 juni

Bevlogen? Energiek? Daadkrachtig?
De openbare basisschool de Voorweg in Heemstede zoekt:

STOERE LEERKRACHT (M/V)

die niet bang is z’n nek uit te steken, gelooft in vernieuwing,
en ook zelf wil blijven leren.
Hebben we het over jou? Reageer!

We bieden een mooie functie in groep 1-2 op de oudste basisschool (bijna 400 jaar) van Nederland. Over het aantal dagen worden we het wel eens. De focus ligt op thematisch onderwijs via GO!, op EDI, op KiVa, op samen leren en op plezier. Sleutelwoord: eigentijds.


Wil je meehelpen aan het opbouwen van een school met ambitie?
Mail je sollicitatie zsm naar directeur Marco Dekker: directie.voorwegschool@stopoz.nl.nl. We gaan de gesprekken voeren in de week nadat we je sollicitatie hebben ontvangen..